Prihlásila som našich šikovných tretiakov do súťaže o najlepší podnikateľský zámer

Štátny inštitút odborného vzdelávania, odbor Finančnej gramotnosti, Slovenské centrum cvičných firiem a podpory smerovania mládeže spolu s Katedrou pedagogiky Ekonomickej univerzity v Bratislave a v partnerstve s Metropolitnou univerzitou Praha vyhlasujú jedenásty ročník celoslovenskej súťaže „Najlepší podnikateľský zámer“ a druhý ročník s medzinárodnou účasťou.

V rámci výučby predmetu cvičná firma sa študenti, i keď len simulovane, dostávajú do víru podnikania. Kladú si otázky ako začať podnikať, ako pripraviť podnikateľský zámer vrátane finančného plánu, ako prezentovať seba, firmu a podobne. Príprava podnikateľského zámeru je jedna z povinných úloh, ktorú musí absolvovať každá firma, každý podnikateľ.

Kritériá hodnotenia:

dodržanie zadaných podmienok súťaže a štruktúry PZ, originalita nápadu, výber mena a loga potenciálneho podnikateľského subjektu, opis produktu, analýza trhu, marketingový plán, personálny plán, finančný plán, SWOT analýza, reálnosť PZ a stručný podnikateľský zámer v anglickom jazyku v rozsahu jednej A4 strany.

My na škole máme našu cvičnú firmu UAT Animation a s podnikateľským zámerom mierime do súťaže. Viac o našej cvičnej firma sa dozviete na uat-animation.sk