So žiakmi v sade Janka Kráľa

Sad Janka Kráľa je jednou z mála prírodných relaxačných zón v oblasti, blízko absolútneho centra Bratislavy. Jedná sa o veľmi pekný a rozľahlý park, ktorý v hlavnom meste nemá obdoby. Má za sebou pomerne slušný kus histórie, pretože bol vybudovaný už koncom 18. storočia. Na zaujímavosti mu pridáva fakt, že ide o najstarší verejný park v strednej Európe. V súčasnosti sa v ňom prelínajú najmä prvky socialistickej architektúry s nikdy neblednúcimi krásami živej prírody. Práve tá tu má našťastie výraznú prevahu.

Mať veľký park v Bratislave je vzácnosťou. Sad Janka Kráľa je navyše veľmi dobre dostupný z viacerých smerov a preto si ho radi užívajú všetky vekové kategórie. Park je mimoriadne navštevovaný, rôznymi skupinami ľudí a ponúka viacero možností vyžitia. Od pohodového pikniku, cez klasické prechádzky až po športové aktivity všakovakého druhu.

Môžete sem vyraziť napríklad na pokojnú prechádzku popod obrovské stromy, zabehať si, alebo zahrať frisbee, či futbal na rozsiahlych trávnikoch. Ak sa vyslovene nepotrebujete hýbať, tento park je ako stvorený na ležérne polihovanie, alebo posedávanie. Nájdete tu i viacero skrytých zákutí. Tvorené sú zväčša lavičkami v socialistickom štýle architektúry.

V okolí sadu je viacero podnikov, kde sa môžete najesť. Môžete tak isto skočiť do neďalekého nákupného centra Aupark, alebo k Dunaju, kde je viacero takýchto prevádzok. V Sade Janka Kráľa sa isto nudiť nebudete. V rámci Bratislavy plní park nezastupiteľnú funkciu v oblasti relaxačných a oddychových aktivít. Kiež by bolo podobných miest s rovnakou rozlohou v Bratislave viac.