TUKE Harlem Shake 2013

Už je to takmer mesiac a pol, odkedy vypukla mánia menom Harlem Shake. Šíri sa po celom svete a vo všetkých sférach, no len málokto vie, kde sa „shake“ vlastne vzal. Jeho príbeh je pritom omnoho zaujímavejší, ako drvivá väčšina z vyše 150-tisíc videí, ktoré od začiatku februára pribudli na Youtube. Nemenej zaujímavé sú jeho dôsledky.

„Internet ovládol nový tanečný ošiaľ. Gangnam Style je minulosťou, najväčším virálnym hitom dneška je Harlem Shake! Ide o približne 30-sekundové videá, v ktorých jeden z účastníkov, väčšinou s maskou alebou helmou na hlave, tancuje na skladbu Harlem Shake od Baauera. Ostatní účinkujúci si ho najprv nevšímajú, no v polovici videa sa k nemu v rýchlom prestrihu pridajú a nasleduje bizarný skupinový tanec, väčšinou v šialených kostýmoch a bez choreografie – čím uletenejšie video, tým lepší Harlem Shake!“ – zhruba takto informuje o najväčšom internetovom fenoméne roka väčšina slovenských médií.

No a ja som sa s mojimi žiakmi zúčastnila natáčania HARLEM SHAKE v knižnici našej Univerzity. No a tu je výsledok – keby ste ma hľadali, ja som potápač: