Boli sme na Ladies‘ Coding Night s GreenFox Academy

Dnes sme sa s Barborkou zúčastnili školenia určeného pre všetky dievčatá a ženy, ktoré si chceli skúsiť základy kódovania a stretnúť sa s inšpiratívnymi ženami z IT odboru. A čo bolo skvelé, stretli sme sa naživo v priestoroch kancelárií GreenFox Academy, v The Spot v Bratislave.

V rámci Ladies’ Coding Night sme si vypočuli a zapojili sa do diskusie na tému Ako naštartovať kariéru v IT od úplných základov. Ako hosťky boli pozvané inšpiratívne ženy zo sveta IT a aj chalani z pracovného portálu Pretlak.sk. Stretli sme s jednou z absolventiek GFA, ktorá sa s nami podelila o skúsenosti nielen z kurzu v Green Fox Academy, ale aj zo svojho súčasného pracovného života a kariéry v IT sektore.

Počas workshopovej časti sme sa zamerali na základy HTML, CSS a JavaScript. Začali sme od jednoduchých konceptov, ktoré nám vysvetlila lektorka Lucka na krátkych príkladoch a následne sme si osvojili naše znalosti na praktickom cvičení. Super je to, že k jednotlivým cvičeniam budeme mať prístup aj po workshope.

Dôležité bolo, že mladý ľudia mohli vidieť, že súkromné IT spoločnosti sa predovšetkým zameriavajú na zamestnancov a snažia sa im vyjsť v ústrety rôznymi benefitmi, že je mimoriadne dôležité pracovať v pokojnom pracovnom prostredí a správne vedieť rozdeliť čas na prácu a oddych. Že je potrebné pracovné kolektívy zbližovať a nie rozdeľovať.

Na záver pochválim Barborku, že sa jej podarilo úspešne zvládnuť úvod do programovania a sprogramovala registračný formulár pod vedením lektorky Lucky Hadbavníkovej. S Luckou som strávila aj online školenie JAVA a bolo to profesionálne odvedené. GFA je proste top.